Historia

Rosenrummets historia – en tydlig vision om service i världsklass var första steget

Vår grundare Lisa Rogalin har alltid haft en stor fascination för varuhus och många kan nog känna igen känslan att det sitter något magiskt i väggarna på anrika varuhus, något det inte riktigt går att ta på. Du har säkert känt det själv när du klivit innanför dörrarna på NK i Stockholm och tittat upp i ljusgården undrandes vad som väntar på dig i våningarna ovanför. Det var här vår historia började. I över hundra år har kunderna blickat upp mot det berömda rosenfönstret och förundrats av vad som gömt sig bakom glaset – NK Franska Damskrädderiet, modevisningar med en ung Greta Garbo, engelska Herrskrädderiet och Axel Einar Hjorts vackra möbler har alla sin unika plats i dess historia. 

Lisa Rogalin Rosenrummets historia
Lisa Rogalin

För Lisa Rogalin var det just historian, modeskapandet och det personliga mötet som skedde på NK som inspirerade henne till att öppna det som skulle komma att bli Rosenrummet och NK Personal Shopping. När dörrarna slogs upp en vacker höstdag 2010 öppnades en värld som skulle komma att präglas av en unik servicekänsla med personal shopping, skönhet, couture och utbildningar som under åren växt och tagit nya former utefter kundernas egna behov och önskemål. 

Vår Personal Shopping

Här bakom de svarta, tre meter höga dörrarna med dörrknoppar från London har stylisterna uppdaterat garderober inför höst och vår. Politiker, kungligheter, och världsstjärnor som Rihanna har fått uppleva den unika servicen; gåvor och julklappar har tänkts ut, blivit perfekt inslagna med röda sidenband och skickats med personliga bud; brudklänningar av Efva Attling har levererats, Valerie och Greta har provats ut; herrar har ekiperats med made-to-measure av Tom Ford; skräddarsydda hantverkssamarbeten har skett med bl.a. Sandra Backlund och modisten Melinda Daamgard; och sist men inte minst så har historien förts vidare med hjälp av RR Style Academy där över 100 personal shoppers och stylister har utbildat sig. 

Rosenrummet- The Rose Room
Bild på Rosenrummet

Med alla dessa fantastiska berättelserna bakom sig är det nu dags för nästa steg i Rosenrummets historia med nylanseringen av en plattform där alla ska få möjlighet att lära sig mer om stil, mode och trender och om hur man kan planera och konsumera på ett mer hållbart sätt. 

”Ta världen till Sverige och Sverige ut i världen”

NKs grundare Josef Sachs

Idag, över hundra år senare, tar vi nu ”världen till Rosenrummet och Rosenrummet ut i världen” med öppnandet av theroseroom.com. Visionen är att skapa en värld av mode och livsstil som vi hoppas ska inspirera, utbilda och skapa fler fantastiska garderober för våra följare och läsare.