Här har du hetaste inredningen 2022

Trender inom inredning 2022, här har du vår sammanställning!

New Year, New Me, New House Decor! Vi finns här för dig som är trött på att se samma prylar varje dag och vill investera i nytt. De senaste åren har vi spenderat mer tid i hemmet än någonsin, och det har verkligen ökat intresset för heminredning. Nedan hittar du fem inredningstrender 2022 kommer bjuda på.

In with the old, out with the new

I och med ett mer hållbart tänk har vintage möbler blandats in i de moderna möblerna. Att återanvända något gammalt är inte bara bra för naturen, utan ger dig även ett unikt hem. Om du inte har möjlighet att fysiskt åka runt på loppis/antikhandels-turer så rekommenderar vi att du kikar in på olika auktionssidor, det finns ofta auktionsverk i städer runt om i Sverige som också har online-auktioner.

Färgglatt

Trots att vi älskar skandinavisk minimalism så har vi blivit lite trötta på grått, vitt och beigt. 2022 kräver en fräsch och glad start, därför blandar vi in mycket färger och karaktär i hemmet. En som verkligen tagit detta till sig under renoveringen av sin nya lägenhet är Petra Tungården. På hennes Instagram kan ni följa renoveringen av deras nya lägenhet i Stockholm där dom inte räds att lägga till starka färgväl i rummen. Kika in hennes badrum och vardagsrum nedan för lite extra färginspiration inför våren.

Bruna toner

Grått kök, grå byrå, grå gardiner- inge’ mer! Efter flera år av Greige som en stark ledande färg inom inredning så kommer nu en ny varmare ton in. Det grå byts ut mot olika nyanser av brunt, det är både brun färg på textiler men också olika träslag. Enligt Vogue kan det bero på att vi spenderat så mycket tid inomhus att vi längtar efter naturen, och att få in varmare naturnära-toner i hemmet kan hjälpa oss med längtan.

Runda soffor

En fyrkantig tråkig soffa är redan utanför dörren. Nu är det dags att byta ut det traditionella till inspirerande nya designs. Soffan är både en praktisk möbel men också en mittpunkt i mångas inredning. Om din inredning ändå kommer att kretsa kring något, så varför inte satsa på en mer spännande soffa som inte följer den traditionella formen? Vill du dessutom lägga till den färgstarka trenden kan du satsa på en riktigt extravagant soffa som denna:

Köp soffan här sofacompany.com

Asymmetriska möbler

Ett mönster i de nya trenderna är att ha en mer lekfull inredning. Varför ha en rektangulär spegel när den kan vara asymmetrisk? Vi ser även en comeback av det klassiska Noguchi-soffbordet och skulpturer i olika former. Detta kan du enkelt matcha ihop med den första trenden vi nämnde, Vintage, och fynda helt makalöst lekfulla inredningsdetaljer på de mest oväntade ställena.