Vill du klä dig som Barbie? Balmain’s Got Your Back!

Du kanske trodde att Barbies och dockor var uteslutet efter ungefär 10-års åldern? Det tycker inte Balmain! Tillsammans med Barbie har de gjort en kollektion baserat på den kända och eftertraktade dockan. Man skulle ljuga om barnet inom en inte blev exalterad av att se de rosa färgerna och Barbie fonten som kollektionen bjuder på. 

Förra året släppte Balenciaga ett samarbete med Simpsons och öppnade där med en dörr till barnvärlden och vuxenvärldens möte. Nu leder Balmain x Barbie oss ännu längre in på samma spår och får oss att anta en framtid där leksaker kan bli mode. 

When you combine the seriousness of high fashion with the fun of toys, it’s very powerful”

Richard Dickson, chef på Mattel.

Det är dock svårt att bortse från det faktum att Barbie bidragit till att den stereotypa kvinnan – blond, smal och sminkad – förstärkts. En stereotyp som utesluter många kvinnor och definitivt män. Därför kanske ett samarbete med Barbie inte är det bästa för att sudda ut dessa normer – eller är det tvärtom? Balmains Creative Director argumenterar att samarbetet är till för att göra Barbie till något som är till för alla. Hela kollektionen är till för både män och kvinnor där ingen är utesluten. 

“Having Barbie in my Balmain army, making a collection inspired by her where there are no boy clothes or girl clothes, is my small revenge”

Olivier Rousteing, Creative Director på Balmain. 

Kollektionen ska släppas 13 januari på Balmain.com

För mer information:

newyorktimes.com

balmain.com

Klicka här för att läsa om fler samarbeten mellan lyxmärken.