Ut med att köpa, in med att hyra! Nu kan du hyra en ny garderob

Why buy, when you can rent?

Många är vi nog skyldiga till att köpa en klänning till helgen som vi sedan inte använder igen. En inte så hållbar konsumtion för varken plånboken eller miljön. Nu har en ny marknad öppnats upp för oss som älskar nya kläder, men inte vill bidra till fast fashion, nämligen uthyrning av kläder. Gemme Collective, Rent Routine, Hack Your Closet och It’s Released är några av de företag som tagit hållbarhet till nästa steg. Såhär hyr du kläderna:

1. Gemme Collective

Gemme Collective är användargenererat, det vill säga att det är kunden som både står för att hyra ut plaggen och att hyra dem. Om du skulle vara sugen på att se vilka alternativ som finns att hyra i verkligheten, inte bara på din dator, erbjuder de även PRE-Party i Gemmes garderoben.

Förfest i en djungel av kläder? Drömlikt!

Hyr kläder hos Gemme Collective

2. Rent Routine

Om du går med i Rent Routines community kan du hyra tre plagg i månaden i utbyte mot en månadsavgift på 695kr. Du har alltså en hållbar, varierad garderob för ett helt år om du så vill. Det enda du behöver göra är att välja ut tre nya plagg varje månad!

Hyr kläder hos Rent Routine

3. Hack your Closet

Spara pengar, spara på miljön och spara din tid. Hack Your Closet är en uthyrningstjänst som utöver uthyrning av kläder också hjälper dig att med stylingen. Mot en månadsavgift på 299kr skickas sex till åtta plagg hem till dig varje månad baserat på din stilprofil. Perfekt för dig med en hetsig vardag!

Hyr kläder hos Hack Your Closet

4. It’s Released

It’s Re:leased fungerar likt Hack Your Closet och Rent Routine med en månadsavgift på 795kr mot tre stycken plagg. Det som skiljer dem åt är dock att It’s Re:leased garderob består av plagg direkt från företagen och inte från privatpersoner eller inköpta företagsgarderober.

Hyr kläder hos It's Released

Klicka här för att läsa mer:

www.gemmecollective.com

www.rentroutine.com

www.hackyourcloset.com

www.itsreleased.com

Klicka här för att läsa om hur Stylein firar 20 år.